Clubcafés

’t Adtje

Adres: Zeelstraat 1, 3000 Leuven
Website: http://www.adtje.be/

’t Adtje deed haar intrede als clubcafé in het jaar 2015. Het werd al snel de thuisbasis voor 4 clubs van de Limburgse Gilde (Carpe Diem, Hasseleta, Heidebloem en Klamme Hand). Voordat ’t Adtje tot een clubcafé werd omgedoopt was het een deel van het Archief, wat zich dan ook naast ’t Adtje bevindt.

Clubavonden vinden meestal plaats in de cantuszalen Prosit tegenover het café zelf. Door de week is er ook de mogelijkheid om een beerbooth af te huren of een spelletje beerpong te spelen waardoor er gedurende heel de week wel clubstudenten te vinden zijn.

Ambiorix

Afbeeldingsresultaat voor ambiorix leuven

Adres: Oude Markt 5, 3000 Leuven

Ambiorix, den Ambi, is het Limburgse verzamelpunt bij uitstek. De vorige eigenaar, Koen Jacobs, was een oud-Mijnlamper, alsook zijn voorganger. Tegenwoordig is dit legendarische studentencafé in handen van de al even legendarische Mingma.

Er zijn twee zalen waar clubavonden doorgaan: één zaaltje op de gelijksvloer verstopt langs de trappen en één grotere cantuszaal vanboven. Zowel Maaslandia als Mijnlamp maken momenteel gebruik van den Ambi als clubcafé. Ook is de Ambiorix de plaats bij uitstek waar de activiteiten van de Limburgse Gilde plaatsvinden.

Archief

Adres: Zeelstraat 1, 3000 Leuven
Website: tarchief.be

Alhoewel ’t Archief een relatieve nieuwkomer is kent dit gebouw wat geschiedenis. In een vorig leven stonden zijn bekend als Expo ’51 en de Exit.

In 2015 werd een deel van ’t Archief omgebouwd tot ’t Adtje met ertegenover de cantuszalen Prosit. Het is doorgaans in deze cantuszalen dat er clubavonden van heel wat clubs doorgaan. In ’t Adtje en het ’t Archief zelf vinden er wel nog tal van TD’s en dagdisco’s plaats.

Boule

Gerelateerde afbeelding

Adres: Augustijnenstraat 2, 3000 Leuven
Telefoon: 016/22.58 .97
Website: denboule.be

Den Boule is in de traditionele betekenis van het woord het laatste typische studentencafé in Leuven.Groepsfoto’s van clubs hangen tegen de muren, potten en pinten hangen aan het plafond, relikwieën vastgehamerd aan de muur en een gezellig haardvuur. De Boule staat ook bekend om zijn spaghetti, de perfecte starter van een goede avond.

In den Boule gaan de clubavonden door op twee plaatsen: op het verhoogje aan de toiletten en ietwat verscholen aan de andere kant van het café. De dag van vandaag vinden er nog heel wat clubavonden plaats in den Boule, al zitten hier wel geen Limburgse clubs meer tussen.

Den Delper

Afbeeldingsresultaat voor den delper

Adres: Parijsstraat 30, 3000 Leuven

Den Delper, zeker geen nieuw café, is het clubcafé van Hesbania anno 2013. In 2016 veranderde Hesbania echter van clubcafé en verhuisde ze naar Lapaz op het Herbert Hooverplein.

Lapaz

Adres: Tiensestraat 73, 3000 Leuven
Facebook: https://www.facebook.com/Lapazleuven/

Boven café Lapaz op het Herbert Hooverplein is een zaaltje voorzien waar er regelmatig clubavonden doorgaan van clubs van de Limburgse Gilde. Anno 2016 is dit het clubcafé van Hesbania.

 

Rector

Adres: Oude Markt 4, 3000 Leuven
Telefoon:  016/20.06 .38
Website: derector.be

De Rector is de buurman van de Ambiorix. De clubavonden van o.a. Hollandia (anno 2014) gaan hier door. De Rector ontpopt’s nachts tot een waar danscafé.

Inactief

Kemel

Adres: Oude Markt 23, 3000 Leuven
Telefoon:  016/20.09 .59

De Kemel is een frisse zaak dat rond 2010 zijn intrede deed als clubcafé. Na 2015 veranderde de zaak van eigenaar waardoor het niet langer dienst deed als clubcafé. Hasseleta en Carpe Diem, die voordien gebruik maakten van de kemel als clubcafé verhuisden beiden naar ’t adtje.

Vagant

De Vagant sloot zijn deuren de avond van vrijdag 30 maart op zaterdag 31 maart 2012. De Vagant was een traditioneel studentencafé te Leuven op de Vismarkt.